Farla Sails is een veelzijdig bedrijf dat gespecialiseerd is in het reinigen en repareren van  bootzeilen en overige zeilmakersdiensten.

Home » Kite Zeil Reparaties

Kite Zeil Reparaties

Farla Sails is een gerenommeerde zeilmakerij die bekend staat om zijn hoogwaardige kitezeilen van uitstekende kwaliteit. Ondanks de duurzaamheid en robuustheid van de zeilen, kunnen er situaties ontstaan waarin reparaties aan je kitezeil nodig zijn. Gelukkig biedt Farla Sails professionele ondersteuning en expertise op het gebied van kite zeil reparaties. In deze tekst zullen we bespreken hoe Farla Sails je kan helpen bij het repareren van je kitezeil, zodat je snel weer kunt genieten van optimale kiteboarding sessies.

Professionele reparatieservice

Het is een risico om een gebruikte kite te kopen. Een kite die met regelmaat gebruikt wordt gaat gemiddeld 3 jaar mee. Door UV straling kan de kwaliteit van de kite sterk achteruitgaan. Sommige kites zijn daardoor na 1 jaar al sterk in kwaliteit gedaald. Kites zijn niet UV bestendig en het is  niet aan de buitenkant te zien hoever de kite is aangetast. Je ziet bij surfcenters in het buitenland dat het materiaal dan ook een aantal keer in het seizoen vervangen wordt. Wat ook veel voorkomt bij gebruikte kites is dat de stiksels van de tubes zijn uitgerekt door te hard oppompen. Hierdoor is de kite erg kwetsbaar.

Let ook op de coating van het spinaker bij het onderlijk. Door klapperen verdwijnt deze en laat het lucht door. Hiermee gaan de vlieg-eigenschappen achteruit. Opnieuw coaten is dan een tijdelijke oplossing.

Mocht u een gebruikte kite willen kopen en twijfelt u. Kom dan geheel kosteloos langs en laat de kite even bekijken. Natuurlijk kunnen wij niets garanderen. Door jarenlange ervaring weten wij de zwakke plekken en kwaaltjes van alle merken kites op te merken.

Kite Zeil Reparaties​

Aanschaf nieuwe kite & Aanschaf gebruikte kite:

Het is een risico om een gebruikte kite te kopen. Een kite die met regelmaat gebruikt wordt gaat gemiddeld 3 jaar mee. Door UV straling kan de kwaliteit van de kite sterk achteruitgaan. Sommige kites zijn daardoor na 1 jaar al sterk in kwaliteit gedaald. Kites zijn niet UV bestendig en het is niet aan de buitenkant te zien hoever de kite is aangetast. Je ziet bij surfcenters in het buitenland dat het materiaal dan ook een aantal keer in het seizoen vervangen wordt. Wat ook veel voorkomt bij gebruikte kites is dat de stiksels van de tubes zijn uitgerekt door te hard oppompen. Hierdoor is de kite erg kwetsbaar.

Let ook op de coating van het spinaker bij het onderlijk. Door klapperen verdwijnt deze en laat het lucht door. Hiermee gaan de vlieg-eigenschappen achteruit. Opnieuw coaten is dan een tijdelijke oplossing.

Mocht u een gebruikte kite willen kopen en twijfelt u. Kom dan geheel kosteloos langs en laat de kite even bekijken. Natuurlijk kunnen wij niets garanderen. Door jarenlange ervaring weten wij de zwakke plekken en kwaaltjes van alle merken kites op te merken.

Als u van plan bent een nieuwe kite te kopen, let dan op het volgende. Kies voor een bekend merk en informeer in de surfshop of onderdelen zoals bladders en bridles ook voor langere termijn leverbaar zijn. Wij zien bij onbekende merken dat onderdelen beperkt of niet leverbaar zijn. In dat geval zit je vast aan een universele bladder.

Wij werken niet met deze bladders omdat de kwaliteit niet goed is en de kosten hoog zijn.

Mocht u twijfelen? Bel of mail ons even, wij geven u graag advies.

KLANT REVIEWS

 

Houd uw zeiluitrusting in topconditie met Farla Sails

Welkom bij Farla Sails – uw complete oplossing voor het wassen, repareren en impregneren van bootkappen, bootzeilen en bootkussens!

Herstel uw zeiluitrusting naar perfectie!

Naast reiniging bieden wij ook reparatiediensten aan voor bootzeilen en bootkappen. Ons gespecialiseerde team staat klaar om uw zeiluitrusting weer in perfecte staat te brengen, of het nu gaat om het vervangen van ritsen, het herstellen van scheuren of andere beschadigingen. We gebruiken hoogwaardige materialen en zorgen voor nauwkeurig vakmanschap, zodat uw zeiluitrusting weer klaar is voor avontuur op het water.

Professionele Reiniging - Laat uw zeiluitrusting stralen!

Onze professionele reinigingsservice zorgt ervoor dat uw bootkappen, bootzeilen en bootkussens grondig worden gereinigd en vrijgemaakt van vuil, vlekken en verontreinigingen. Ons ervaren team maakt gebruik van geavanceerde reinigingstechnieken en hoogwaardige reinigingsmiddelen om uw zeiluitrusting weer in topconditie te brengen. Na de reiniging ziet uw zeiluitrusting er niet alleen weer stralend uit, maar behoudt het ook de optimale functionaliteit en duurzaamheid.

Bescherm uw zeiluitrusting tegen alle elementen

Om de levensduur van uw zeiluitrusting te verlengen en deze beter bestand te maken tegen weersinvloeden, bieden we ook impregneerdiensten aan. Het impregneren van uw bootkappen, bootzeilen en bootkussens zorgt voor een waterafstotende werking en beschermt ze tegen schimmel, vuil en UV-straling. Op deze manier blijft uw zeiluitrusting langer in optimale conditie en geniet u van comfortabele en veilige zeilervaringen.

Laat Farla Sails uw partner zijn in het wassen, repareren en impregneren van uw bootkappen, bootzeilen en bootkussens. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en uw zeiluitrusting weer in topconditie te brengen.